BoomAgnes en Bart hebben twee mooie dochters: Femke, de oudste, woont al enige jaren met haar vriend op Bonaire; haar jongere zus Lieke is net op zichzelf gaan wonen in Amsterdam. Nu beide kinderen het huis uit zijn, begint ook voor hun ouders een nieuw tijdperk. Bart wordt tijdens een halfslaap gegrepen door de lokroep van een beeldschone Sirene, waarna hij het roer in zijn voorspelbare leven drastisch omgooit. Agnes heeft haar zorgtaak nog niet helemaal losgelaten: als Lieke het vliegtuig in stapt om haar zus op Bonaire te bezoeken, gaat zij naar Liekes nieuwe appartement om er gordijnen op te hangen. Balancerend bovenop de huishoudtrap staat ze plotseling oog in oog met een jongensachtige man in wit ondergoed: Boom. 

Boom is een overweldigend verhaal over de strijd tussen gevoel en verstand, waarin de werkelijkheid telkens beklemmender en absurder is dan de hoofdrolspelers zich kunnen indenken.

‘Een inktzwarte komedie vol sappig venijn. Bedrieglijk lichtvoetig laat de schrijfster haar personages verdwalen in hun kwetsbare levens. Ze komen heel dichtbij en zijn in hun hulpeloosheid onweerstaanbaar. Een verhaal dat je op je hielen blijft zitten.’  Thomas Verbogt over BoomTerug