De Bijvangst
Een bizarre roadtrip door ToscaneDe wegen van actrice Louise Bergmans, haar puberdochter Merel en autodief Titus Troost kruisen elkaar in de zomervakantie, bij een parkeerplaats langs de snelweg naar het zuiden. Wat bij een eenmalige confrontatie had moeten blijven, ontaardt door een reeks onbezonnen beslissingen in een bizarre roadtrip door Toscane.

Louise ziet zich geconfronteerd met de grootste angst van iedere ouder: de plotselinge verdwijning van haar kind. Titus, die niet voor niets een kluizenaarsbestaan heeft verkozen, zit opgezadeld met een opstandig wezen dat de muur die hij tussen het heden en verleden heeft opgetrokken binnen de kortste keren omver weet te halen. Merel maakt de balans op van haar jonge leven, en besluit de hele affaire te benutten om in sneltreinvaart volwassen te worden.

De hoofdrolspelers trachten ieder op hun eigen manier grip te krijgen op de situatie, maar dankzij onjuiste aannames en dwaze logica kiezen ze alle drie voor dezelfde richting: de verkeerde.

De Bijvangst is even spannend als humoristisch, even absurd als realistisch, en bovenal even schokkend als ontroerend.


Terug